rugby tens

After Work Rugby Tens Series – etapa a doua

Duminica, 6 octombrie, incepand cu ora 10.30, pe cele doua terenuri de antrenament ale Stadionului National de Rugby “Arcul de Triumf” a avut loc a doua etapa a turneului de rugby in 10, After Work Rugby Tens Series, in organizarea Asociatiei Arlechinii Bucuresti, The Mansion Advertising si Federatiei Romane de Rugby. Partenerii media ai acestei competitii au fost Rugbytv.ro, Sport Local si Blitz TV.

rugby tensRetragerea neasteptata a castigatorilor primei etape, Jandarmii Bucuresti, a obligat organizatorii sa schimbe formatul competitiei din 10 echipe in doar 8, echipa Carrefour Rugby Team, cea mai noua aparitie in peisajul rugbyului amator romanesc, fiind programata doar cu un meci demonstartiv, in afara turneului, impotriva echipei secunde a Arlechinilor. Cei de la Carrefour au castigat aceasta intalnire si, mai mult decat atat, au dovedit ca sunt o echipa care se poate inscrie la cometitiile care vor urma. Retragerea echipei Jandarmeriei Romane, o echipa cu traditie si cu palmares in cadrul competiilor de rugby amator este regretabila si a dus la imposibilitatea apararii  trofeului cucerit in prima etapa de catre rugbystii jandarmi. Atat organizatorii, cat si echipele participante isi exprima speranta ca aceasta situatie va fi reanalizata de conducerea institutiei, iar acest frumos sport si asa destul de vitregit in Romania nu va pierde o echipa cu un asemenea caracter si entuziasm.

Dupa tragerea la sorti, cei doi arbitri ai turneului, Ion Davidoiu si Florin Vlaicu, au fluierat startul competitiei.

Intrecerea s-a desfasurat pe sistemul scut si cupa, pierzatoarele din primul meci intalnindu-se mai departe intre ele pentru trofeul Scutul Turneului, iar castigatoarele s-au luptat pentru marele trofeu, Cupa Turneului.

Rezultate inregistrate:

Dracula Old-Boys – Morometii 15-5

Samuraii – Marina Mangalia 15-20

Big Team – Barbarians 20-15

Rechinii Constanta – Arlechinii 25-20 (dupa prelungiri)

Semifinale Scut:

Morometii – Samuraii 0-20

Barbarians – Arlechinii 10-15

Semifinale Cupa:

Dracula Old-Boys – Marina Mangalia 15-25

Big Team – Rechinii Constanta 20-25

Finala Scutul Turneului:

Samuraii – Arlechinii 25-15

Finala Cupa Turneului

Marina Mangalia – Rechinii Constanta 5-10

Marele trofeu a fost adjudecat asadar de catre Rechinii Constanta, dupa o finala strans disputata in fata altor reprezentanti ai rugbyului de pe litoral, Marina Mangalia. Se pare ca echipele bucurestene au ramas de data aceasta datoare in fata propriilor suporteri care au venit din nou in numar mare la stadion si si-au incurajat favoritii de pe margine. O buna propaganda pentru rugbyul amator sambata pe Arcul de Triumf. Iata ca si in Romania castiga teren astfel de competitii, construite in ultima vreme in jurul conceptului de “after-work rugby”, care nu fac decat sa ne bucure si sa ne dea sperante ca intr-un viitor nu prea indepartat vom putea avea una sau chiar mai multe ligi de amatori, asa cum au deja marile natiuni rugbystice din lume.

La finalul competitiei a fost organizata sesiunea de premiere, atat pentru acest turneu, cat si pentru cel care a precedat rugbyul in 10, e vorba de primul turneu de rugby-tag pentru companii, After Work Rugby Tag Series.

Cel mai bun placheur al turneului a fost desemnat Wesley de la echipa Barbarians, iar titlul de cel mai bun jucator a fost atribuit lui Petrisor Gosnea de la echipa Morometii.

Sesiunea de premiere a fost urmata de nelipsita repriza a treia, acolo unde jucatori si spectatori s-au putut bucura impreuna la o bere si o gustare facand planuri pentru ceea ce va urma.

Organizatorii promit o ultima etapa din acest an a After Work Rugby 10s Series, in luna noiembrie, la o data care va fi anuntata ulterior.

One thought on “After Work Rugby Tens Series – etapa a doua

  1. Pingback: After Work Rugby Tens Series – etapa a doua — Arlechinii Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>