rugby tag

After Work Rugby Tag Series – Turneul Rugby Tag pentru Companii

Duminica dimineata, inaintea etapei a doua a turneului After Work Rugby Tens Series, s-a desfasurat pe terenul 3 al Stadionului National de Rugby “Arcul de Triumf” prima editie a unui turneu de rugby tag destinat companiilor.

rugby tagDe ce rugby tag? Pentru ca este o versiune simplificată și non-contact a jocului de rugby, practicată și urmărită de peste 2 milioane de oameni din întreaga lume, printre ei numărându-se bărbați, femei și copii. Pe zi ce trece, numărul fanilor acestui sport crește, fiind privit ca o formă de divertisment si recreere, de pe teren sau de pe marginea lui. Pentru ca este un joc mai degrabă de strategie și viteză de reacție; echipele sunt formate din 5 jucători și până la 5 rezerve, iar fiecare jucător poartă o centură, ce are atașate două benzi textile (numite si “tag-uri”), prinse cu arici; în loc de placajale din jocul de rugby clasic, acestea trebuie smulse în timpul competiției de către adversar, pentru a împiedica marcarea eseurilor.

Acest turneu a început din pasiune, dintr-o asociere intre Arlechinii Bucuresti – After Work Rugby Club si compania The Mansion Advertising, iar propunerea s-a dorit a fi una de încurajare a practicarii acestui sport ca o modalitate de divertisment și recreere după serviciu și petrecere a timpului în aer liber.

Turneul Tag Rugby pentru Companii sustine participarea indiferent de sex sau vârstă, încurajează diversitatea, lucrul în echipă, competitivitatea și plăcerea de a face mișcare. Poate fi privit ca o modalitate de team building, dar și ca o strategie de a stimula participanții să renunțe la sedentarism și să își petreacă timpul liber într-un mod activ, dinamic și nu în ultimul rând de a socializa.

Federatia Romana de Rugby s-a dovedit deschisa in a sprijini acest demers, astfel incat, dupa cateva antrenamente in saptamana premergatoare competitiei, echipele erau pregatite sa ia startul in aceasta noua intrecere.

Vremea frumoasa de afara si entuziasmul jucatorilor au creat premisele excelente pentru desfasurarea turneului. In urma tragerii la sorti realizata de catre cei doi arbitri ai turneului Andrei Zamfirescu si Vlad Munteanu, echipele au fost impartite in doua grupe

Rezultatele nu au fost importante in aceasta competitie pentru niciunul dintre participanti, insa tinem sa mentionam ca in prima semifinala s-au intalnit echipa de tag a Arlechinilor si cea a companiei de paza si protectie New School Defence, adjudecata de cea din urma. In cea de-a doua semifinala s-au intalnit echipa companiei de asigurari Allianz Tiriac si cea a firmei de produse de kinetoterapie si medicina sportiva Prokinesis, partida castigate de catre cei de la Allianz Tiriac.

Asadar, finala s-a desfasurat intre Allianz Tiriac si New School Defence. Experienta superioara a celor din urma si-a spus cuvantul, astfel incat New School Defence a castigat locul intai.

Participantii si organizatorii au decis ca aceasta experienta trebuie repetata si invita toate companiile interesate sa se inscrie pe siteul www.afterworkrugby.com pentru o viitoare editie a turneului de rugby tag pentru companii.

Speram ca aceasta noua competitie sa creasca in numar de echipe si in valoare de la editie la editie, astfel incat sa se constituie pe viitor intr-o veritabila intrecere de rugby intre companii asa cum se intampla deja in alte sporturi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>