After Work Rugby Championship 2014

After Work Rugby ChampionshipAnul 2014 aduce ca noutate pentru rugbyul amator romanesc o competitie in premiera – After Work Rugby Championship, denumire comerciala sub care va fi cunoscut nou-infiintatul Campionat National de Rugby 10’s Amator.

Experientele reusite ale anului trecut au convins organizatorii ca acest segment care era aproape neexploatat pana acum are propriul sau potential si poate asigura niste standarade minime pentru desfasurarea unui campionat in adevaratul sens al cuvantului.

Anul 2013 a fost unul plin fiind organizate o serie de turnee care au adus impreuna echipe mai noi sau mai vechi, de old-boys sau de incepatori pur si simplu si fiecare dintre ele au fost un succes: Bucharest Rugby Tens in primavara, mini-turneu care a adunat la start doar patru echipe, apoi After Work Rugby 10s Series, o serie de trei turnee care au avut pe teren 6,8 sau chiar 10 echipe. Au fost pe urma cele doua turnee de rugby pe plaja, organizate la Mamaia, After Work Rugby Beach Series si, nu in ultimul rand, prima competitie de rugby-tag din Romania, destinata exclusiv companiilor, After Work Rugby-Tag Series.

Noul format de campionat din 2014 propune 5 etape desfasurate pe parcursul mai multor luni si aliniaza la start un numar de 9 echipe:  7 din Bucuresti (Arlechinii, Dracula Old-Boys, Barbarians, Morometii, Samuraii, Titanii, Carrefour Rugby) si doua din provincie: Rechinii din Constanta si Gringos din Brasov. Fiecare echipa va juca un numar de doua meciuri, pe sistem tur-retur, cu fiecare dintre celelalte echipe.

Daca anul trecut, competiiile au fost organizate aproape exclusiv in capitala, exceptie facand doar turneele pe plaja din Mamaia, anul acesta etapele vor fi gazduite de 5 orase diferite: Bucuresti, Turnu Magurele, Constanta, Baicoi si Oltenita. Intentia declarata este aceea de a promova acest sport, in varianta sa cea mai accesibila, la nivel de amatori, in afara Bucurestiului. Exista foarte multe orase in care rugby-ul nu a existat niciodata sau a disparut, din pacate, dupa 1990.

After Work Rugby Chamiponship debuteaza sambata, 5 aprilie, pe terenurile de antrenament ale Stadionului National de Rugby “Arcul de Triumf”, cu prima etapa programata sa ia startul la ora 10.00. Organizatorii asteapta un numar mare de spectatori, asa cum s-a intamplat si la turneele de anul trecut, pentru a asista la o competitie de rugby amator in care aproape 150 de jucatori apartinand celor noua echipe se vor intrece pe teren intr-o competitie in care nu conteaza castigatorul, ci doar placerea de a juca rugby. Jucatorii si spectatorii vor putea participa la o tombola al carei premiu este o tableta Serioux cu husa si alte accesorii.

Organizatorii sunt Asociatia Arlechinii Bucuresti cu sprijinul Federatiei Romane de Rugby, iar principalii parteneri companiile Lumea Auto (subsidiara de on-line a furnizorului de piese auto Euro Est Car SRL) si The Mansion Advertising (agentia de publicitate non-conformista care a fost alaturi de miscarea de rugby amator inca de la inceputuri).

Ceilalti sponsori sunt: Serioux, Carrefour si Prokinesis. Parteneri media: Sport local si Rugbytv.ro.

One thought on “After Work Rugby Championship 2014

  1. Pingback: After Work Rugby Championship 2014 — Arlechinii Bucuresti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>